Trening og kulde

- Jeg anbefaler å heller trene teknikk eller styrke enn fotballaktivitet med høy intensitet ved ekstrem kulde. Det er meget viktig å kle seg godt. Bruk hansker og lue, og litt romslige sko med plass til ullsokker, sier landslagslegen. Se flere råd her!

2017-01-05
frankandas

Han understreker at spillere med astma og allergi er spesielt utsatt, og at det generelt er store individuelle forskjeller på kuldetoleranse. Fotballtrenere må ta hensyn til at noen spillere kan være mer utsatt enn andre, og dermed kan ha behov for andre treningsaktiviteter utendørs, eller aller helst innendørs trening.

- Jeg anbefaler å heller trene teknikk eller styrke enn fotballaktivitet med høy intensitet ved ekstrem kulde. Det er meget viktig å kle seg godt. Bruk hansker og lue, og litt romslige sko med plass til ullsokker.

Thor Einar Andersen (Lege for A-landslaget, herrer)

Veiledende råd fra NFF angående kulde:

• Ved 12 – 15 minusgrader bør man vurdere å avlyse turneringer og evt treninger
  • Instruksjon bør begrenses til et minimum ved trening i kaldt vær
  • Vektlegg grundig og god oppvarming
  • Gjennomfør spillaktiviteter der alle spillere er involvert hele veien
  • Vurder å avslutte noe tidligere hvis man ikke klarer å holde ”grunnvarmen”
  • Ta stikkprøver på forfrysninger i ansikt, fingre og tær
  • Sørg for at spillerne kommer seg inn i varmen fortest mulig etter trening – uttøying kan for eksempel gjøres i garderoben
  • Gi spillerne beskjed om å ha med godt med tøy, og ekstra skift til etter trening
  • Drikk godt også når det er kaldt, gjerne oppvarmet drikke